KHASIAT ISTIMEWA GAMOGEN

Gamat Ekstrak (Gamodulin)
 • Mempercepatkan penyembuhan luka luaran dan dalaman badan dengan berkesan.
 • Mengandungi lebih daripada 50 jenis nutrien.
 • Pembina dan pembaiki sel dalam badan.
 • Membentuk antibodi untuk melawan bakteria dan virus yang menyerang badan kita
 • Memperkuatkan sistem imuniti badan.
Omega-3 dan Omega-6
 • Kajian saintifik telah menunjukkan golongan wanita Eskimo yang mengambil kepekatan omega-3 yang tinggi dalam diet mempunyai risiko yang jauh lebih rendah menghidapi kanser payudara!
 • Omega-3 dapat menyekat kemudaratan estrogen pada sel dada, maka merendahkan risiko sel-sel tersebut daripada menjadi kanser.
 • Omega-6 berperanan dalam merangsang pertumbuhan rambut dan kulit, mengawal metabolisme, menggalakkan penghantaran asid lemak dari hati kepada tisu dan mengekalkan fungsi pembiakan.
 • Membantu dalam pencegahan osteporosis dengan mengekalkan atau meningkatkan jisim tulang.
 • Kesan anti-inflamasi dan berupaya mengelakkan salur darah daripada tersumbat dimana secara tidak langsung mencegah penyakit jantung.
 • amat penting dalam tumbesaran kanak-kanak. Kedua-dua ini bertindak sebagai prekusor kepada DHA dan AA yang merangsang pertumbuhan badan dan perkembangan otak kanak-kanak.
Beta-karotena
 • amat diperlukan bagi pertumbuhan yang normal, pembangunan, reproduksi dan sistem imuniti tubuh kita.
 • Vitamin ini penting untuk fungsi mata dan retina, melindungi membrane mucus mulut, kerongkong, hidung dan paru-paru daripada kerosakan serta mengurangkan risiko jangkitan.
 • bertindak sebagai antioksidan dan penghapus radikal bebas yang berkesan di mana radikal bebas yang berlebihan akan memudaratkan kesihatan badan serta membawa kepada penyakit kronik termasuk beberapa jenis kanser dan penglihatan yang lemah.
 • Kajian menunjukkan tahap beta-karotena yang rendah adalah berkolerasi dengan peningkatan keberlakuan beberapa jenis kanser terutamanya kanser yang melibatkan paru-paru, esophagus, mulut, perut, prostate dan servik.
 • Beta-karotena mempunyai fungsi yang penting dalam mencegah penyakit jantung di mana ia berupaya menghalang LDL daripada merosakkan jantung dan arteri koronari.
Chlorela
 • Sejenis alga unisel yang hidup di dalam air tawar.
 • Mengandungi 8 jenis asid amino dan kaya dalam vitamin C, A, B1, B2, B6, B12, niasin, asid pantotenik, fosforus, potassium, magnesium, manganese dan kopper.
 • Mengandungi kandungan klorofil yang tinggi . Klorofil telah dibuktikan sebagai pembina darah di mana ia memperbaiki jumlah sel darah merah dan penyakit anemia.
 • menggalakkan reproduksi sel dan merendahkan kandungan kolestrol.
 • Ia dikenali sebagai agen pembersih semulajadi yang paling kuat, kandungan klorofil dalamnya berfungsi menyahtoksikkan aliran darah, ginjal, hati dan usus.
 • Mengimbangi flora yang berfaedah pada usus, merangsang regenerasi tisu dan mempercepatkan penyembuhan luka dan kulit melecur.
 • Membantu dalam pencernaan , mengawal kalsium dalam badan dan meningkatkan penyerapan besi
Vitamin E
 • Alfa-tokoferol adalah bentuk vitamin E yang paling aktif dalam badan manusia.
 • Sejenis antioksidan biologikal yang kuat.
 • Melindungi sel badan daripada kemudaratan radikal bebas.
 • Radikal bebas yang berlebihan akan merosakkan sel dan menyumbang kepada penyakit kardiovaskular dan kanser.
 • Berperanan menyekat dan mengelak kerosakan lipid berlaku.
 • Melindungi lemak dalam lipoprotein berketumpatan rendah (LDL) daripada dioksidakan. LDL yang dioksidakan telah dikaitkan dengan penyakit kardiovaskular

 

GAMOGEN MEMBANTU:

Penyakit
Info
Sakit sendi , Tulang, Urat & Otot

Berupaya mengurangkan sakit dan melegakan radang. la melawan kesan inflamasi oleh prostaglandin dan leucotrine yang menyebabkannya.

Mengandungi mucopolysakarida dan kondroitin yang mampu menambah kesan pelinciran pada sendi.

Batuk berpanjangan

Membantu melegakan rasa gatal dan radang pada tekak dan saluran pernafasan. la juga boleh membantu keadaan alahan dan lelah.

Resdung

Mempunyai kesan antihistamina yang dapat mengawal tindakbalas alahan. la membantu memulihkan resdung secara semulajadi. la juga boleh mengelakkan dari ruang sinus menjadi tersumbat.

Alahan Kulit / Eczema

Gamat mengandungi bahan yang bertindak seperti antihistamina yang boleh mengurangkan gatal. la juga boleh mengurangkan radang dan masalah hypersensitivity pada kulit di samping kaya dengan kollagen, vitamin E dan pelembab. Gamat juga membantu melegakan ruam dan mempercepatkan penumbuhan tisu kulit yang baru.

Kesuburan/Kemandulan
Bagi pasangan yang serasi, penggunaan gamat dapat meningkatkan kesuburan. Ia memperbaharui sel dan melancarkan pengaliran darah dapat menyuburkan lapisan dalam rahim dan meningkatkan kesihatan sperma berkemungkinan membantu pasangan yang mandul.
Bronchiolitis / Lelah Kanak-kanak

Berupaya membantu dengan mengurangkan tindakbalas alahan dan radang pada saluran pernafasan. la melegakan dan sesetengah kes dapat menyembuhkan dari menghidapi lelah. Sementara asid docosaheksanoik pula dbuktikan boleh merendahkan risiko menghidapi lelah.

Asthma / Lelah
Membantu melegakan lelah dengan mengurangkan tindakbalas hipersensitiviti dan mengurangkan radang atau inflammasi. Kahak akan lebih mudah dikeluarkan.. Gatal tekak juga dapat diatasi.
Gastritis
Membantu mengurangkan sakit gastrik dan mempercepatkan penyembuhan luka dalaman dengan melitupi lapisan erosi pada dinding gaster danmenjaga kesihatan sistem penghadaman secara am.
Kurap dan panau
Mempunyai kesan anti-fungus yang boleh membunuh kulat tersebut. Di samping itu ia membantu mengurangkan gatal dan radang kulit.

Kanser/Ketumbuhan

Mempunyai kesan lawan radang yang boleh menyurutkan bengkak seperti kanser payudara dan usus.

Dapat membantu dari segi kualiti kehidupan seseorang pesakit kanser. la membantu memberi tenaga, mengurangkan sakit dan menambahkan selera. Setelah pembedahan atau rawatan radio/chemoterapi misalnya, gamat sesuai diamalkan.

Kencing manis
Memberi kesan positif kepada pesakit kencing manis. Kepada mereka yang serasi, keberkesanan gamat cukup menyerlah. la dapat melebarkan salur darah yang tersumbat dan membaik pulih masalah dalaman. Luka mudah sembuh jika dijaga dengan teliti.
Jantung
Membantu dari segi melebarkan salur darah (kesan vasodilatasi) la juga mempunyai kesan positif terhadap kontraktiliti otot jantung. Dengan meningkatkan metabolisme ia akan mengurangkan masalah kolesterol yang tinggi dalam darah dan mengelakkan sumbatan salurdarah dari menjadi lebih teruk.Ia juga dapat merendahkan kolesterol dengan berkesan.
Jantung Berlubang
Mengandungi faktor menumbuhkan sel yang dapat membantu merawat masalah jantung yang berlubang terutamanya bagi kes VSD dan yang serasi.
Angin Ahmar / Stroke

Memberi kesan vasodilatasi iaitu mengembangkan salur darah dan melancarkan pengaliran darah.

Di samping nutrien dan vitamin, gamat membantu meningkatkan metabolisma badan yang dapat membantu memulihkan tenaga dan memberi selera kepada pesakit. la turut membantu mempercepatkan penyembuhan luka dan menurut hipotesis ia mempunyai kesan 'nerve growth factor' iaitu membantu memulihkan penumbuhan tisu saraf yang rosak.

la juga mempunyai kesan mencairkan darah untuk mengelakkan darah beku yang boleh menyumbatkan salurdarah.

Bengkak & Bisul

Mempunyai kesan anti inflamasi yang boleh mengurang radang bengkak tersebut. Sementara kesan anti histamina turut melegakan kesan gigitan serangga. Kesan anti nosiseptif boleh meredakan sakit.

Gamat juga diketahui memiliki sedikit kesan antibiotik yang boleh membantu menyembuhkan bisul.

Parut baru dan lama

Mengandungi kollagen yang tinggi di samping formulasi yang mengandungi vitamin E dan pelembab cukup sesuai untuk melembutkan dan mengurangkan parut.

Tekanan darah tinggi

Memiliki kesan vasodilatasi atau mengembangkan salur darah. Ini memberi kesan positif kepada pesakit hipertensi yang serasi. Disebabkan penyakit darah tinggi ini merupakan satu proses yang mengambil masa bertahun lamanya sebelum ianya dapat dikesan, penurunan tekanan darah juga kadangkala memerlukan pengamalan produk untuk beberapa minggu jangka masanya.
Luka selepas pembedahan

Berkesan membantu menyembuhkan luka dengan cepat. la turut menolong menghentikan pendarahan. Di samping itu ia dapat mengurangkan sakit dan radang pada kesan pembedahan.

Dapat melawaskan pergerakan najis terutamanya kepada yang menjalani pembedahan perut/abdomen sering mengalami keadaan sukar ke tandas. Gamat tinggi dengan kandungan kollagen dan dapat melembutkan parut supaya parut pembedahan tidak begitu ketara.

Lemah & Letih

Meningkatkan metabolisme maka boleh menghasilkan tenaga untuk mengatasi masalah letih. Ini sangat berkesan terutamanya kepada golongan yang berumur dan pesakit yang baru pulih dari penyakit yang serius.

Gamat juga dikatakan boleh meningkatkan libido dan tenaga batin. Vitamin dan zat galian dalam produk gamat kami juga boleh membantu mereka yang kekurangan darah contohnya.

Thyroid / Goiter / Beguk Leher

Mempunyai khasiat anti inflamasi yang dapat meredakan bengkak dan kesan anti noniseptif yang boleh mengurangkan sakit.

Gamat juga mempunyai kesan penenang yang dapat mengurangkan gementar dan tremor pesakit thyroid . Khasiat zat galiannya mengandungi iodin boleh mengimbangi kekurangan mineral tersebut.

Buasir/ Hemorrhoids

Membantu melancar pengaliran darah di jaringan hemorrhoid tersebut.la turut membantu menghindari radang dan mempercepatkan penyembuhan luka.

Kesan antinosiseptif oleh gamat boleh mengurangkan rasa sakit dan tidak selesa pada buasir luaran. Kesan lawas juga boleh mengelakkan sembelit.

Selera

Dapat membantu mereka yang benar-benar tiada selera terutamanya yang baru sembuh dari penyakit atau pembedahan, yang sedang dalam rawatan seperti radioterapi atau kemoterapi, golongan berusia.

la turut meningkatkan proses oxydative phosphorilation yang membangkitkan selera dan meningkatkan metabolisma badan.

Batu Karang
(Buah Pinggang)
Mengurangkan sakit, meredakan inflammasi dan melawaskan air kencing.
Kurap / Panau
Mempunyai kesan anti-fungus yang boleh membunuh kulat tersebut. Di samping itu ia membantu mengurangkan gatal dan radang kulit.
Pening

Membantu dalam segelintir kes pening. la melancarkan pengaliran darah di otak dan mengurangkan radang di labyrinth dan pusat kawalan keseimbangan badan di otak. la turut memberi nutrients, mineral dan tenaga untuk keperluan badan.

 

Sesi Soal Jawab Bersama Pengasas HEALIN

Profesor Dr. Hassan Yaacob

 

S: Apakah Gamat yang diformulasikan mendapat pengiktirafan dari mana-mana pihak berkuasa?

J: Ya, setakat ini produk ini sudah pun diberikan Sijil Perakuan Bebas (Certificate Free Sales) oleh Kementerian Perdagangan setelah diperakukan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia. Sijil ini telah membenarkan produk kami dieksport ke Dubai, Indonesia, Filipina dan Switzerland.

S: Bolehkah pesakit kencing manis mengambil produk Gamat HEALIN?

J: Ya, produk Gamat HEALIN adalah selamat untuk pesakit kencing manis. Perasa manis yang dinamakan 'sorbitol' yang sememangnya disyorkan untuk pesakit kencing manis. Setakat ini memang sudah ramai penghidap kencing manis yang luka pada bahagian kaki dan tangan dan menjadi busuk (gangrene) sembuh sepenuhnya (lukanya) setelah mencuba Gamat HEALIN.

S: Bagaimanakah keberkesanan GAMOGEN merawat pesakit?

J: Melalui penyelidikan dan maklumbalas daripada pengguna yang mengambil GAMOGEN, telah menunjukkan bahawa ia dapat menghalang pembekuan darah dan meingkatkan kadar respirasi jantung semasa mengurangkan tekanan darah, melancarkan perjalanan darah, menghalang penyumbatan kolestrol di dalam salur darah, merawat penyakit koronori, membetulkan fungsi buah pinggang, meningkatkan metabolisma dan mengurangkan asma.

S: Mengapakah ia perlu untuk mengambil GAMOGEN keluaran HEALIN?

J: I ni adalah untuk memastikan dos yang betul. Kita tidak dapat nafikan bahawa keberkesanan gamat adalah daripada ujian secara klinikal dan saintifiknya. Gamat mengandungi bahan kimia semulajadi yang telah diekstrak daripada proses saintifik.

S: Bolehkan GAMOGEN menyembuhkan penyakit buasir?

J: Ya. Banyak kes yang telah kami temui menunjukkan ia sememangnya dapat membantu. GAMOGEN mempunyai kesan antiinflamasi (meredakan simptom-simptom penyakit radang). Selain dari itu ia juga boleh merangsang pertumbuhan sel-sel yang rosak dan cedera. Kesan-kesan ini amat diperlukan semasa seseorang sedang menghadapi panyakit buasir. Pengalaman telah menunjukkan 90% daripada mereka yang menghidapi penyakit buasir yang kronik telah dapat dipulihkan sepenuhnya dengan meminum GAMOGEN. Bagaimanapun, masa penyembuhan itu mungkin berubah-ubah bergantung kepada individu berkenaan. Kebiasaannya, kesan dapat dilihat selepas 2 minggu.

S: Bolehkah orang yang menghidap penyakit tekanan darah mengamalkan GAMOGEN? Kalau tidak kenapa?

J: Tidak boleh. Kajian menunjukkan pengambilan GAMOGEN yang berterusan boleh melicinkan perjalanan darah dalam badan dan menenagkan fikiran. Kedua-dua tindakan ini boleh membantu menurunkan tekanan darah akan menjadi lebih rendah setelah meminumnya yang boleh menyebabkan seseorang itu mengalami pitam dan pening kepala.

S: Sebelum ini banyak produk-produk tiruan muncul di pasaran. Soalannya bagaimana untuk mengenali keasliannya produk gamat?

J: Saya sedar perkara ini. Produk 'copy cat' ini sudah menjadi satu kebiasaan di kalangan peniaga-peniaga Malaysia. Saya amat bimbang dan ragu-ragu tentang kandungan di dalam produk ini dari segi kesihatan dan keselamatan orang ramai. Sesetengahnya mencampurkan air gamat ke dalam cecair kanji dan menamakan produk mereka sebagai Jeli Gamat. Kajian kami juga menunjukkan ada jenama yang telah menggunakan debu pati 'Hoisam' iaitu timun laut yang dimakan oleh kaum Cina tetapi dibeli daripada Australia. Kajian kami telah menunjukkan ianya bukan gamat dan tidak ada unsur-unsur protein polipeptida dan kolagen yang terdapat dalam gamat yang berupaya menyembuhkan luka, menghilangkan rasa sakit dan melicinkan perjalanan darah. Kami telah mengambil masa sekurang-kurangnya 5 tahun untuk menulenkan sebatian aktif dalam gamat dan menentukan dos-dos yang sesuai untuk ditelan, tetapi saya amat terkilan kerana mereka ini tidak perlu menjalankan apa-apa penyelidikan untuk menghasilkan produk-produk ini. Oleh yang demikian, untuk memastikan produk yang tulen dan terjamin sila lihat jenama-jenama yang mempunyai nombor pendaftaran Kementerian Kesihatan Malaysia seperti MAL20032207TC.

S: Bolehkah kanak-kanak di bawah umur 1 tahun diberi produk HEALIN?

J: Kita tidak meletakkan sebarang ubat atau elemen bahan kimia aktif kecuali gamat ekstrak di amna ia telah ditulenkan secara saintifik dan kaya dengan kompleks peptida dan mineral semulajadi seperti germanium, manganese, selenium, dan elemen-elemen lain yang diperlukan untuk kesihatan badan dan kulit. Ia boleh diambil sebagai minuman kesihatan harian untuk orang dewasa dan kana-kanak. Sekatannya ialah satu hari dua kali, dos yang sama untuk orang dewasa. Kajian menunjukkan sekiranya diambil 10 sudu pada satu masa, ia tidak akan memberikan apa-apa kesan tetapi ia akan membuat pengguna kerap membuang air kecil.

S:Apakah akibatnya jika seseorang pesakit mengambil GAMOGEN melebihi sukatan yang dibenarkan?

J: Ia tidak mempunyai kesan sampingan. Kajian menunjukkan jika di ambil dengan berlebihan sehingga hampir satu botol dengan sekali minum, ia hanya bole menyebabkan seseorang merasa cepat lapar dan kekerapan membuang air kecil yang meningkat.

S: Bolehkan wanita mengandung mengambil produk HEALIN?

J: Produk gamat HEALIN merupakan produk semulajadi dan berdasarkan mereka yang telah menggunakan produk tersebut ketika mengandung, ianya tidak mendatangkan kesan yang memudaratkan kepada kandungan. Walaubagaimanapun digalakkan penggunaan produk hanya selepas 4 bulan usia kandungan. Seelok-eloknya gunakan produk gamat HEALIN pada penghujung tempoh mengandung (7 atau 8 bulan) ataupun paling selamat selepas bersalin.

S: Apakah kesannya jika saya memberhentikan penggunaan produk HEALIN?

J: HEALIN merupakan produk kesihatan semulajadi. Ia tidak menyebabkan ketagihan. Jika ingin menghentikan pengambilan produk tersebut, ia tidak akan menimbulkan kesan yang mudarat. Walaubagaimanapun bagi penyakit-penyakit tertentu, kadangkala tempoh mengamalkan produk HEALIN untuk membantu merawat penyakit bergantung kepada keserasian individu dan kesan memberhentikan penggunaan produk gamat HEALIN perlulah diteliti mengikut kes-kes yang berasingan.

SAYANGI KESIHATAN ANDA MENCEGAH ADALAH LEBIH BAIK DARIPADA MENGUBATI!

DAPATKAN GAMOGEN

Secara Online SEKARANG!!

MUDAH, SELAMAT & PANTAS!

Hanya RM 126.90 sahaja. Cepat! Dapatkan harga promosi yang sungguh menarik ini!

(RM145.90 - Sabah & Sarawak)

 

KLIK DI SINI UNTUK MENGETAHUI CARA PEMBELIAN

Sila hubungi kami untuk mengetahui promosi terkini..!!!